Dr. Nursel Altın
TUS 38.liği… Dermatolojiye giden yol… Eğer bu başarı öyküsünü bir kelimeyle tariflersek, o da “AZİM” olabilir sadece… Dr. Nursel Altın’dan azmin zaferini merakla dinliyoruz!!!
▶ Nursel Hanım üstün başarınızdan ötürü sizi kutluyoruz. Nisan 2016 TUS puanlarınızı bizimle paylaşabilir misiniz?
▶ Teşekkür ediyorum..
Temel:70.6 62
Klinik:71.5 38
▶ Kendinizden bahsedebilir misiniz? Ayrıca neden TUS OFFICE ve Tus Takip Sistemi ile hazırlandınız? Hazırlık sürecinizi bizimle paylaşabilir misiniz?
2011 Düzce Üniversitesi mezunuyum.Benim tus bilincim biraz geç gelismisti aslında …Bu bilinç geliştiğinde ise gerek intornlugun yoğunluğu gerekse ailesel sağlık sıkıntıları nedeniyle gerekli çalışmayı yapamayip o zamanlar hedeflediğim 65 üstü puanları alamamıştim. Bunun üzerine tekrar hazırlanma kararı almıştım. Fakat 62 puan alıp büyük bir hayal kırıklığı yasamistim. Tabiki bu sonuç yanlış çalışma yöntemimden kaynaklaniyordu ama bu durum kendime olan inancımı yok etmişti.Basarisizligimin arkasinda organik nedenler aramaya baslamistim.Calissam da yapamiyacagim kanaatindeyim. Bu düşüncelerle daha önce dusunmedigim bir bölüme yerlestim. Belki mutlu olurum diye düşünüyordum fakat olmadı malesef …Bu sıralarda babamın kronik hastalığına komplikasyonlar eklendi ve sonuçta malesef babamı kaybettim…ve sonrasında hayata bakış açım çok değişti, istifa kararı aldım. Yaklaşık 1 yıllık asistanlığın ardından tekrar tusa hazırlamanmaya karar verdim. İstifa sonrasında mevcut durumumum nedeniyle 2. 5 ay kadar pek de verimli olmayan bir çalışma ile kesintili 63.7 puan aldım. Hedefimden uzak bir puan olması nedeniyle devam etme kararı aldım. Daha önceleri hayalini bile edemediğim dereceyi hedefledim. Bunu benim gibi bir öğrencilik geçmişi olan birisinin nasıl yapabilecegi konusunda düşünmeye ve araştırmaya başladım.
Bu sırada TUS OFFICE ile karşılaştım.
Başlangıçta biraz tereddüt etmiştim açıkçası, nasıl olabileceği konusunda tereddüt ediyorum fakat dusundugumde en fazla ihtiyacım olan şeyin iyi bir rehberlik olduğuna karar verdim. Ayrıca etrafimda benim durumumda olan, sınava hazırlanan hiç kimse yoktu ve ben daha önceki yaşadıklarım sebebiyle psikolojimi ve moral-motivasyon devamliligimi kolay saglayamayacagim ve stabil bir şekilde devam edemeyebilecegimi düşünüp TUS TAKİP SİSTEMİ ile hazırlanmaya karar verdim. Benim durumumdaki birinin bu hedeflere ulaşmasının kolay olmayacağını biliyordum tabiki, ama hiç de imkansız olmadığını da artık biliyordum. Bu süreç içerisinde sizinle birlikte haftalik hedefler belirliyorduk, sadece o haftanın hedefini en iyi şekilde gerçekleştirmeye konsantre olarak her günü, her haftayı geçirmeye çalışıyordum. Normalde ben program yetismediginde kendini aşırı strese sokan biri olduğum için programla çalışamayan biriydim . Tabiki belli bir süre içerisinde bütün derslere etkin, yeterli bir konu çalışma süresi ve bol soru çözmek için de yeterli bir süre gerekiyor. Bunun için de zamanı akıllıca kullanmak, belli bir sıra ile hedeflenen doğru kaynakları en etkin şekilde çalışmak gerekiyor. Bu durum beni süre noktasinda strese sokuyordu açıkçası. Fakat bu yöntemle programin yetişip yetismeyecegi noktasındaki endişem ortadan kalkiyordu, ben sadece o günlük , o haftalik hedefi en iyi şekilde gerçekleştirmeye çalışıyordum, çünkü biliyordum ki program danışmanımın işi ☺Bu süre içerisindeki aylık denemelere de girip çalışmalarımın sonuçlarını görüp buna göre bir yol haritası izliyorduk.Nisan 2016 döneminde yaklaşık 2 ay gibi bir süre sağlıklı çalışma ortamı saglayamama rağmen pes etmeden her durumda calismaya çalışarak , geçmişte hayal etmediğim netlere ve dereceleri ulaşmayı basarmistik.
▶ TUS’a hazırlanan meslektaşlarımıza önerileriniz nelerdir? Başarınızın anahtar noktalarını nasıl tarif ederseniz?
Tusa hazırlanan arkadaslara nacizane tavsiyem eğer ogrencilerse , okuldaki başarılarının tustaki yüksek hedeflere ulaşma süresi ile çok ilişkili olduğu… Okulda başarılı olan arkadaşlar bu sürecin daha kolay ve kısa sürede üstesinden gelebiliyorlar…Kendi adıma en büyük öz elestirim bu.Benim durumumda ki arkadaslara da en büyük tavsiyem hayallerinin , gerçekten inanan, isteyen her meslektasim için, durumları ne olursa olsun mümkün olduğunu bilmeleri… Yeter ki pes etmesinler… Ve ne durumda olurlarsa olsunlar bunun degisebilecegine inansinlar… Ben, insanı hayatta en fazla iki şeyin mutlu ettiğine inanıyorum. Aile ve insanların mutlu olarak ömürleri boyunca yaptıkları işleri… Hayatımızın büyük bir bölümünü yapacağımız işimizle gecirecegiz. İşinde mutlu olmayan insanların başarılı da olamayacagina inananlardanim. Büyük çoğunluğumuz hayalimizdeki branşla, sorumluluklarımız arasında kalıp, mücadele edecek enerjiyi kendimizde bulamayıp mutlu olmadığımız branşlarda devam etmek durumunda kalıyoruz. Gönlümüzdeki branşta ihtisas yapmak hepimizin hakkı diye düşünüyorum. Yeter ki inanarak yola çıkıp, bu işin hakkını verelim. Bu hepimiz için mümkün….
▶ Başarınızdan ötürü sizi tekrar tebrik ediyor, sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz.
Tekrar teşekkür ediyorum.