Skip to main content

▶ Merhaba Melisa Hanım,
Sizi çok çok tebrik ederiz, muhteşem bir başarıya ulaştınız.
Geçmiş TUS puanlarınızı ve Mart 2023 puanınızı bizimle paylaşabilir misiniz?
Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim.
Ben 2020 mezunuyum ve 2020 Eylül TUS’unda 50,8 puan almıştım, müstafi kaldım. 2021 Mart TUS’unda 57 puanla Pediatri asistanlığına başladım.
Asistanlığın birinci yılının sonunda istifa ederek sizinle tekrar hazırlanma kararı almıştım.
2023 Mart TUS’unda klinikte 74.2 puanım mevcut.

TİYATRO KULÜBÜ BİZDEN SORULUR 🙂

▶ Hangi Tıp Fakültesi mezunusunuz? Öğrencilik yıllarınızda ders çalışma deneyimleriniz nasıldı?
Ben Adnan Menderes Üniversitesi mezunuyum. Açıkçası çok ortalama denebilecek bir öğrenciyim. Derslere gitmeye çalışırdım. Genelde sınavlara 3 hafta kala konulara başlardım ama uğraştığım fazla aktivite vardı, yani yetişmediği olurdu.
Fakülte boyunca intörnlük hariç hep tiyatro kulübündeydim çıkmışlardan oldukça faydalandım denebilir.

▶ İnternlük dönemi ve mezuniyet sonrası TUS hazırlık süreçlerinizi anlatabilir misiniz?
Herkes gibi dershaneye kaydolmuştum ben de…
5. sınıftayken düzenli gidip kitaplarımı doldurmaya da özen göstermiştim ama tekrar hiç yapamadım o zamanlar.
İntörnlük döneminde klinik ve temeli birer kez okumuştum belki temelde bazı kitapları 2 kez. Daha sonra müstafi kaldım pandemi nedeniyle hızlı tekrar kamp videolarını da açmışlardı. Onların da notlarını doldurmuştum. 2 kez kendi kitaplarımı 1 kez de hızlı tekrar kitaplarına çalışarak TTSleri çözdüm ve sınava girdim. 57 puan alarak pediatriye yerleştim.
neden tus OFFICE? sebep çok ki

▶ Neden TUS OFFICE ve TUS Takip Sistemi ile hazırlandınız? Güncel sürecinizde TUS Takip Sistemi deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?
İstifaya karar vermek benim için kolay olmadı ben pediyatriyi gerçekten severek yazmıştım çünkü hep asistanlığın zor uzmanlığın konforlu olduğu söylenmişti, dışardaki dünyanın öyle olmadığını farketmek yıkıcı oldu.
Tekrar TUS’a karar verdiğimde biraz daha emin ellerde ilerlemek istedim. İlk sınavda halletmek istiyordum, olmadı diğer sınavda yaparım diyemeyecek kadar yorgundum. Riske atılacak bir süreç gibi görmüyordum.
TUS OFFICE’i instagram üzerinden buldum. Bilgi almak için görüşme yaptığımda hocamızın hikayesi açıkçası bana çok güven verdi.
Hem uzun yıllardır başarılı hikayelerle TUS Koçluğu yapması hem de çok uzun süre arayla TUS’ta 2 kez derece yapması bana ‘bir formülü var, denileni yaparsam bu iş olur’ inancı oluşturdu.
Birinin önderliğinde ders çalışmak kendi sınırlarımı zorlamamı sağladı yani bazen kendimize nazımız fazla geçebiliyor, kaytarabiliyoruz ama birine karşı sorumlu olma hissi daha çok çalışmaya itti beni ve önümde benim için çizilen bir rota olması sınav stresini yönetmemi de kolaylaştırdı.
şimdi sıra başarı formülünde…

▶ Nasıl bir çalışma yöntemi izlediniz? Hangi kaynaklar ve kaç tekrar diye sorsak?
Sürece başlarken durum değerlendirmesi yapmak için önce bir deneme yaptık daha sonra bana uygun olan bir programla çalışmaya başladık, her gün düzenli kronometre attım, başlangıçta benden istenen çalışma saatleri çok ütopik geliyordu, o saatlere çıkmak ve sosyalliği kısıtlamak zorlayıcı oldu açıkçası… Çalışma yöntemi de TUS için alışık olduğum çalışma şeklinin dışındaydı. Hocamızın motivasyon konuşmaları, anlattığı daha önce yaşanan hikayeler ve spor sürecin devamlılığında çok işe yaradı. Zaten ilerleyen süreçte yöntemimizin işlediğini görmek devam etmemi sağlayan asıl motivasyon oldu.
Depreme kadar belli bir rutinle ilerledik. Ben Adanalıyım herhangi bir can kaybımız olmadı ama depremden etkilenen bir bölgedeydi evimiz. Dolayısıyla zaten ilk 2 hafta korkuyla geçti. TUS’tan tamamen koptum, 2.haftanın sonunda sabit bir lokalizasyonda kalabildik ama sürecim çok bölünmüştü. Beraber hazırlandığım arkadaşlarımın da her biri farklı yerlerdeydi artık…. Deprem ve olanlar dışında konuşabildiğimiz bir şey de yoktu. Bir anda her şey distopikleşti dolayısıyla hocamın verdiği programı da hakkını vererek yapamıyordum.
bu sinerji ve teveccüh için biz de size teşekkür ederiz efendim

O sırada aklıma Diffüzyon videoları geldi ben zaten klinik tekrarı sürecindeydim ve o videolar gerçekten Tus sorularını analiz edilerek en çok karşılaşılan, karışan ve kaçırılan konulara yönelik hazırlanan videolardı ve eski çalışmalarımı yapamadığım bu süreçte ilaç gibi oldu. Programı yetiştiremesem bile içeriklerden uzaklaşmamamı sağladı, tekrar Hocama emekleri ve hazırladığı videolar için teşekkür etmek istiyorum ben… Yaklaşık depremden 1.5 ay sonra evimize geçebildik eski rutinimize biraz biraz döndük.
Annem bu süreçte aynı şekilde çok destek oldu ve depremde korkusunu bir kenara bırakmaya çalıştı. Benim için düzene geçiş onun sayesinde oldu. Ben umutsuzluğa kapılmıştım bir dönem çünkü üst üste gelen talihsizliklerle olmaz heralde artık korkusunu çok yaşıyordum.
O süreçte de hem arkadaşlarım hem Hocam önümüze odaklanmamız gerektiğini şu an yapabileceklerimize odaklanmamızı, geçmişin sadece stres oluşturduğunu sürekli hatırlatarak anda kalmama yardımcı oldular.
Sonuç olarak az bir içerikle (TTS’ler, pretuslar) atılmış 2 tekrarla ve Difüzyon videoları ile bölünerek de olsa sürekli program güncelleyerek klinikte 74.2 puan yapmış oldum.
biz dermatolog oluyoruz…

▶Peki gelelim en önemli soruya
Hangi bölümü tercih ettiniz?
Şu anki sonuçtan hepimiz çok mutluyuz.
Psikiyatri yazma düşüncesiyle hazırlanmıştım ama hocamızın görüşleri ve kendi araştırmalarımla Dermatoloji düşünüyorum, tercih dönemi de bitti.
Artık sonucu bekliyoruz, bakalım 🙂

▶ Melisa Hanım,
Başarınızdan ötürü sizi gönülden kutluyor, sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz.

Leave a Reply

Open chat
Merhaba
Nasıl Yardımcı Olabiliriz