Dr. Sefanur Özkan
İnanılmaz bir değişim… Yoğunlaşmanın muhteşem gücü!!! 5 haftada hem de aktif mesaiyle 10 puanlık artışın öyküsü geliyor. Dr. Sefanur Özkan’a işin sırrını sizin için sorduk.
▶ Merhaba Sefanur Hanım, Aktif mesaiyle birlikte sadece 5 haftada muhteşem bir dönüşüme imza attınız. Ağustos 2018/ Şubat 2018 TUS puanlarınızı ve sıralamalarınızı bizimle paylaşabilir misiniz?
▶ Ağustos 2017 Temel puanı: 55.0
Klinik puanı: 54.9
Şubat 2018 Temel puanı: 65.4
Klinik puanı: 64.5
▶ Hangi Tıp Fakültesi mezunusunuz? Ayrıca geçmiş TUS deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?
▶ Kocaeli üniversitesi mezunuyum. Sınava beşinci sınıfta ve intörnken hazırlandım elimdeki kitapları sırayla okuyarak ve çözebildiğim kadar soru çözerek 2017 sınavına girdim. Sene içinde de çok planlı ve düzenli çalışamamıştım ama uzun bir zaman içine yaydığım kitap tekrarlarım vardı ve yeterli olacağını düşünüyordum. Fakat uzun süre ciddi emek ve vakit harcamak gerektiğini sınavdan sonra anladım, hatta yeni yeni anlıyorum.
▶ Neden TUS OFFICE ve TUS Takip Sistemi ile hazırlandınız? Hazırlık süreçlerinizi anlatabilir misiniz?
▶ Ne kadar çalışsam da puanımı yükseltemeyeceğimi düşündüğüm bir dönemde aklıma tus office geldi. İzlediğim yolda bir yanlışlık, eksik bir şeyler olduğunun farkındaydım, profesyonel bir desteğe ihtiyacım vardı. Sınav hakkında bir şeyleri çözmüş birileriyle konuşmanın iyi geleceğini düşündüm, gerçekten de iyi geldi. Uzun saatler ders çalışma konusunda motivasyonum arttı.
▶ Ayrıca o meşhur soruyu yöneltmek istiyoruz: “5 hafta içinde kaç tekrarınız oldu? Hangi kaynakları kullandınız?” Ayrıca öğrenme etkinliği mi, tekrar skoru mu sizce daha önemli?
▶ 5 hafta boyunca 15 açıklamalı deneme sınavı (güncel 8 deneme, 2010-2013 yılları arasındaki tus denemeleri) çözdüm, hepsini bir kere gördüm. Soru altındaki açıklamaları öğrenmeye çalıştım. Tabi ki ezberlemek mümkün olmuyor ama bakayım aklımda kalanlarla bir şeyler yapmaya çalışırım diyerek de olmuyor. Her dikkatim dağıldığında anlamadan geçmemek gerektiğini kendime hatırlatarak, sadece karşımdaki soruya odaklanmaya çalışarak açıklamaları okudum.
Bu beş haftada edindiğim tecrübeye dayanarak öğrenme etkinliği daha önemli diyebilirim. Daha önce elimdeki kitapları yaklaşık 2 yıl boyunca dersane derslerini takip ederek, ses kaydı dinleyerek, tekrar okuyarak, görünce hatırlarım diyerek okumuştum. Tabi ki konulara aşinalığım beni çok rahatttı ama son beş haftalık çalışmam ve motivasyonumun getirisi iki yıllık kronik çalışmamdan daha fazla oldu.
▶ Başarınızın en önemli unsurlarını özetleyebilir misiniz?
▶ Kaynak belirleme, geri kalan şeyleri düşünmeyerek önündeki işe odaklanmak en önemlisiymiş bunu anladım.
▶ Hangi branşı tercih etmeyi düşünüyorsunuz?
▶ Branş konusunda kafam ciddi şekilde karışık buna paralel karmaşık bir tercih listesi hazırlamayı düşünüyorum .
▶ Başarınızdan ötürü tekrar sizi kutluyor, sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz.