Skip to main content
▶ Merhaba Eren Bey, TUS’ta ilk 100’e girerek hayellerinizi gerçekleştirdiniz. Sizi gönülden tebrik ediyoruz. Puanlarınızı ve sıralamanızı bizimle paylaşabilir misiniz?▶ Teşekkür ederim. Temel bilimlerde 73.86 puanla 54. klinik bilimlerde 73.61 puanla 65. oldum.

▶ Hangi Tıp Fakültesi mezunusunuz? Ayrıca geçmiş TUS deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz? 

▶ Hacettepe Üniversitesi İngilizce Tıp Fakültesi’nden 2017 yılında mezun oldum.  Fakülte ve intörnlük yıllarımda TUS’a vakit ayırmadım. Mezuniyetimden itibaren offline dersler dinleyerek ders kitaplarıma dershane hocalarının önemli gördüğü yerleri not ettim. Beklentimi gerçekleştiremeyeceğimi düşündüğüm için Ağustos 2017 TUS sınavına girmedim. Daha sonrasında ailemin yanına döndüm ve düzenli olarak ders çalışmaya başladım. Şubat 2018’de 68.2 klinik puanı aldım. Hedeflediğim plastik cerrahi kliniklerine sıralamam yetmeyeceği için tercih yapmayarak çalışmaya devam ettim.

▶ Neden TUS OFFICE ve TUS Takip Sistemi ile hazırlandınız? Hazırlık süreçlerinizi anlatabilir misiniz?  

▶ TUS OFFICE’le , daha önceden TUS OFFICE ile Ağustos 2017 sınavına hazırlanmış ve bu sınavda muazzam bir başarıya imza atmış olan Dr. Didem Çek aracılığıyla tanıştım.

TUS’un içeriğindeki vaka temelli soruların artması, klinik deneyimlerin daha fazla sorgulandığı sınavların varlığı nedeniyle profesyonel bir desteğin faydalı olabileceğini düşündüm. Bu noktada TUS OFFICE’in koordinatörünün hem önceki sınavlardaki dereceleri ve tecrübelerinden hem de dahiliye uzmanı olmasından dolayı bana aktaracaklarının klinik nosyonumu yukarı taşıyabileceğini de düşünüyordum. Zaman ilerledikçe bunda yanılmadığımı da fark ettim.

▶ Nasıl bir çalışma yöntemi izlediniz? Hangi kaynaklar ve kaç tekrar diye sorsak?

▶ Ben fakülte zamanlarından beri evde verimli çalışamayan birisiyim. Bu yüzden Adana 7/24 Şehir Kütüphanesinde 8-10 doktor arkadaşımla beraber çalıştık.

Çalışma programı olarak TUS koçumun ilk görüşmemizden sonra hedeflerime ve bilgi birikimime uygun olarak hazırladığı programa olabildiğince bağlı kalmaya çalıştım. Hedeflediğimiz günlük saatlerden taviz vermemeye çalışarak programı sürdürdüm. Tus koçum ile olan haftalık görüşmelerimizde çıkmış TUS ve YDAL soruları üzerinden bolca konu başlığını, klinik pratikte neler yapıldığını, tanı araçlarını, laboratuvar değerlerini, tedavideki ilaçlar ve yan etkilerini ele aldık.

TUSOFFICE önerisiyle çalışma kaynakları olarak TUSDATA dershanesinin güncel ek notlarla desteklenmiş ders notlarını, Tüm TUS sorularını, klinik derslerde Klinisyen soru bankasını ve yine TUSDATA’nın dahiliye vaka soru bankasını kullandım. TUSDATA ve TUSTIME’in son dönem denemelerini de ders tekrarlarımdan sonra ders ders ayrı olacak şekilde çözdüm.

Süreç içerisinde özellikle şubat ayından sonra TUSDATA dershane denemelerini sınav ciddiyetinde çözerek pratik yapmam sınav anımı daha rahat ve baskısız geçirmeme olanak sağladı.

TUSOFFICE tarafından hazırlanmış SON VURUŞ NOTU ’nu sınavdan bir gün kala tekrar tekrar okuduğumu da belirtmem gerek bu da sahip olduğum önemli kaynaklardan birisiydi.

Toparlayacak olursak TUS sürecimde 4 kez tüm dersleri okudum. 2 kez Tüm TUS sorularını açıklamalarını da okuyarak çözdüm. TUS koçumla beraber klinik branşlarda soru çözmenin önemli olduğuna inandığımız için ek soru kaynaklarıyla klinikteki vaka sorularına yönelik de birikim elde ettim.

▶ Başarınızın en önemli unsurlarını özetleyebilir misiniz? 70 puan ve üstü hedefleyen hekimlerimize neler önerirsiniz?

▶ Hedefimi belirledikten sonra bu hedefe ulaşmak için daha önce hiç çalışmadığım kadar çok çalışmaya gayret ettim. Çoğu işimi, hobimi başarıya ulaştıktan sonraki zamana ertelemeye karar verdim. İlk başlarda bu motivasyonumu sağlamam zor olsa da daha sonraları çalışmalarımın meyvelerini elde etmek daha sıkı çalışmaya devam etmemi sağladı.

TUS’ta başarı hedefleyen arkadaşlarım için önerim boş günlerinde ve boş vakitlerinde bilişsel yorgunluğu ve tatminiyeti sağlamadan günü bitirmeyecek şekilde ders çalışmaları. Bu bazıları için 10 bazıları için 6 saat olabilir. Bu yüzden yorgunluk ve tatminiyet kıstasını daha önde tutuyorum. Ders çalışma kondisyonu kazandıkça bu sürelerin uzayacağını da ayrıca belirtmekte fayda var.

Yine TUS içerik olarak unutulmaya çok yatkın bilgileri fazlasıyla içerdiği için bunları sınav anına kadar kortekste tutmaya yarayacak mnemonikler, kurgusal öğrenme modellerinin faydası olacaktır.

▶ Hangi branşı tercih ettiniz? 

▶ Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi branşını tercih ettim.

▶ Başarınızdan ötürü tekrar sizi kutluyor, sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz. 

Leave a Reply

Open chat
Merhaba
Nasıl Yardımcı Olabiliriz