Skip to main content

▶ Merhaba Almila Hanım,
Şubat 2022 puanlarınızı ve tercih etmeyi düşündüğünüz bölümü bizimle paylaşabilir misiniz?
Merhaba,
Şubat 2022 temel bilimler puanım 71.73 klinik bilimler puanım 71.63
Dermatoloji veya göz hastalıkları tercih etmeyi düşünüyorum.

▶ Hangi Tıp Fakültesi mezunusunuz? Öğrencilik yıllarınızda ders çalışma deneyimleriniz nasıldı?

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunuyum. Fakülte yıllarında çok parlak bir öğrenci değildim. Düzenli ders çalışma alışkanlığım hiç olmadı. Sınavlara birkaç hafta kala notları alır çalışmaya başlardım. Bazı zamanlar notların hepsini yetiştiremez bir kısmını okuyamazdım. Sonuç olarak ancak geçebileceğim kadar puanlar alırdım.

▶ İnternlük dönemi ve mezuniyet sonrası TUS hazırlık süreçlerinizi anlatabilir misiniz?

İnternlük dönemini yoğun çalışma temposuyla geçirdiğim için tus çalışma fırsatım pek olmadı. 5. Sınıf ve internlük boyunca birkaç temel dersi okuyup çıkmış sorularını çözebilmiştim. Mezun olduktan sonra şubat tusuna girdim. Bu süreçte sadece temel dersleri bir kez okuyabilmiştim. Sonuç olarak 2018 Şubat tus puanım 54.3 şeklindeydi. Sonrasında istediğim uzmanlık bölümü için dhy ye gitmeyip tusa hazırlanma kararı aldım. Hızlı oku ve geç mantığıyla birçok kez temel ve klinik tekrarları atarak çalıştım. 2018 Ağustos tusundan 58.1 puan, 2019 Şubat tusundan 61 puan, 2019 Eylül tusundan 59.9 puan aldım.

▶ Neden TUS OFFICE ve TUS Takip Sistemi ile hazırlandınız?

Güncel sürecinizde TUS Takip Sistemi deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?
Tekrarlayan tuslarda benzer puanları almamla artık kesinlikle bir yerlerde büyük bir hata yaptığımın farkına vardım. Tam da bu noktada gerçekten bu konuda tecrübeli, bana yol gösterebilecek uzman birinden profesyonel yardım almaya ihtiyacım olduğuna karar verdim. Üniversiteden arkadaşım Dr Özgür Selek’ in 20 puanlık masif bir artış gösterdiği muazzam başarı öyküsü sayesinde Tus Office ile tanıştım.
Her akşam gün sonunda kronometre fotoğrafını Emre hocama gönderdim. Çalıştığım konu, ne kadar ilerlediğim hakkında kısaca günlük bilgi veriyordum. Emre hocam da her gün geri dönüşler sağlıyordu. Haftalık görüşmelerimizde o haftanın genel bir analizini yapıyorduk. Bazen Emre hocam sorular soruyordu, bazen ben takıldığım soruları soruyordum Görüşme sonrasında tam gaz yeni haftaya çok güzel bir haftanız olsun mottosuyla başlıyorduk.
İlk zamanlarda Emre hocamın beni hatalarımla, eksiklerimle yüzleştirmesi çok sancılı bir süreçti. Değerli olan şeyleri elde etmek için bazen acı çekmek gerekiyordu. Önemli olan bu acıya katlanabilmekti. Bu acıyı katlanabilir kılan şey ödül çaba döngüsüydü. Ödül çaba döngüsünün tadına bir kez vardığınızda artık bu sizin için vazgeçilmez olup bir yaşam tarzına dönüşüyordu.

▶ Nasıl bir çalışma yöntemi izlediniz? Hangi kaynaklar ve kaç tekrar diye sorsak?

Her bir bilgiyi en iyi yaşanmışlık düzeyinde proses edip kullanılabilir hale getirmekti amacımız. Hızlı hızlı okuyup geçmek değil, bilgiye gereken değeri verip oldurmayı benimsedik.
Bu benimsediğimiz bakış açısıyla Temelde dersleri bir kez çalışıp eş zamanlı çıkmış tus sorularını, klinik için son 4 tusun klinik sorularını çözdük. 4 aylık bu süreç sonrasında 2020 şubat tusunda 66,5 puanla güzel bir başarı elde ettik. Göz Hastalıkları bölümünü tercih ettim. Çocuk psikiyatri branşı aklımda kaldığı için istifa etme kararı aldım. Bu yola çıkacaksam birlikte başarıya ulaştığımız, beni iyi tanıyan, tecrübelerine güvendiğim tus koçum yanımda olmalıydı. 4,5 aylık bir çalışma süreci ardından 2021 mart tusundan 66,69 puan alarak çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları bölümüne yerleştim. Bir süre sonra çocuk psikiyatri branşının bana uygun olmadığına kanaat getirdiğimde 2022 mart tusu için sadece 2 ayımız vardı.
Kaynak olarak; Anatomi SMT atlası, biyokimya yavuz şahin konu kitabı, Fizyoloji-patoloji-mikrobiyoloji-farmakolojide Pretus 13 denemeleri, son 12 tus, Klinik derslerde Pretus 13 denemeleri, son 12 tus, Ve Tus Office son vuruş notunu kullandık.
2 ay gibi kısıtlı bir süreyi en iyi şekilde değerlendirmek için Emre hocamla program yapıp çalışmaya başladık. Her soru bir sınavdan ibaretmişcesine sözüyle beni her defasında uyararak, tüm şıkları irdeleyerek ilerlememi sağladı.
Sadece 2 derste konu kitabı okuduk diğer derslerde sorular üzerine yoğunlaşarak çalışma yoluna gittik çünkü çok kısıtlı bir süremiz ve yüksek bir hedefimiz vardı. Tekrar atmadık. Önemli olan bilgiyi kullanılabilir hale getirmekti çünkü, tekrar sayısı değil.

▶ Ayrıca süreciniz boyunca videolarını izlediğiniz DİFFÜZYON platformumuzla ilgili düşüncelerinizi paylaşabilir misiniz?

Diffüzyon oldukça verimli bir uygulamaydı. Özellikle anlaşılması güç, en karmaşık konuları çok başarılı bir şekilde ele alan kısa videolardan oluşuyordu. Bambaşka bir bakış açısı kazandırarak bilgileri daha kalıcı hale getirebilmenizi sağlıyordu. Dikkat çekilesi önemli ve güncel noktalara değiniyordu. O kadar büyük bir özen ve titizlikle hazırlanmıştı ki her bir video için oluşturulmuş bir öykü, resim, soru vardı.

▶ Başarınızdan ötürü sizi gönülden kutluyor, sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz.

Bu zorlu süreci yönettiğimiz Emre hocama yürekten çok teşekkür ediyorum. Sadece tus için değil bana kattığı her şey için. Emeklerimize, enerjimize, iş birliğimize sağlık.
Sevgili aileme sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Leave a Reply

Open chat
Merhaba
Nasıl Yardımcı Olabiliriz