kapat× Destek 0553 303 04 92
20 haftada 60'tan 70'e sıçrayışın öyküsü... Kurulu bir saat gibi... Başarı saati mi? Evet, tik tak...Dr. Selin Duran'ın başarı hikayesine kulak vermeye ne dersiniz?
Dr. Selin Duran

▶ Merhaba Selin Hanım, 20 haftalık bir çalışma süreciyle 70 puana ulaştınız. Sizi gönülden tebrik ediyoruz. Şubat 2018 sınavına henüz yeni istifa ettiğiniz için giremediğinizi biliyoruz. Ağustos 2017 TUS- Ağustos 2018 TUS puanlarınızı bizimle paylaşabilir misiniz?

▶ Merhabalar, teşekkür ederim. Şubat 2018 sınavına atama süreci, ardından istifa sürecim sebebiyle hazırlanamadım ve katılmadım. TUS puanlarım ise:

Ağustos 2017 TEMEL:59.6 KLİNİK:60.4

Ağustos 2018 TEMEL:70.2 sıralama:278, KLİNİK:70.2 sıralama:276


▶Hangi Tıp Fakültesi mezunusunuz? Ayrıca geçmiş TUS deneyimlerinizden bahsedebilir misiniz?

İstanbul tıp fakültesi 2017 yılı mezunuyum. Tus çalışma sürecim beşinci sınıfta dershanenin başlamasıyla başladı. Dersleri haftalık olarak tekrar etmeye çalışıyordum ancak okul hayatı, sosyal uyaranlar gibi sebeplerle tekrarlarım aksadı. 6. sınıfta da dersane derslerine katıldım. Dershanenin ve arkadaş çevremin tavsiyeleri ne kadar çok tekrar o kadar başarı yönündeydi. Hızlı tekrarlar yapmaya çalışıyordum ve süreç benim için hep bir yetiştirme telaşı içinde geçti. Ağustos 2017 sınavına 2 klinik ve 3 temel tekrarı ile girdim. Aldığım puan hedefimden çok uzaktı.

▶ Neden TUS OFFICE ve TUS Takip Sistemi ile hazırlandınız? Hazırlık süreçlerinizi anlatabilir misiniz?

▶ Ağustos 2017 sınavında istediğim sonucu elde edememiştim. Tekrar hazırlanmaya karar verdim. Ancak mecburi hizmet süreci sebebiyle çalışma sürecim sekteye uğradı. Bense sadece TUS’a odaklanmak istiyordum. Bu sebeple istifa ettim. Önümde sınava hazırlanmak için yeterince zaman vardı. Ancak ben bu zamanı nasıl yöneteceğimi bilmiyordum. Bir önceki TUS sürecinde yaptığım hataları yinelemekten, başaramamaktan, vazgeçmekten korkuyordum. Bu işi bilen biriyle hazırlanmalıydım. Bu sırada TUS OFFICE’e rastladım. Başarı öykülerinden çok etkilendim ve iletişime geçtim. İlk görüşmemiz sonrasında TUS OFFICE ile hazırlanmaya karar verdim. TUS analiz aşamasından sonra TUS OFFICE bana 13 haftalık yükleme aşaması dediğimiz ilk tekrar dönemi ,2 haftalık soru çözümü, 5 haftalık son tekrar döneminden oluşan 20 haftalık bir program hazırladı. Kafamda ‘şu kaynaktan çalışsam daha mı iyi olur ya da şöyle yapsak daha iyi olmaz mı’ gibi tereddütler zaman zaman oldu. Ancak birlikte bir karar almıştık ve yapmam gereken arkama bakmadan enerjimi öğrenme işine harcamaktı. Emin ellerde olduğumu biliyordum ve TUS OFFİCE ‘e tam anlamıyla teslim oldum.

Sürece TUS OFFICE ‘in önerdiği şekilde günde 10 saat çalışma ile başladım ve hiç vazgeçmeden istikrarla bunu sürdürdüm. Çünkü maruziyet süresi bizim için önemliydi. Elbette gün içinde sosyal uyaranlar ve kütüphane imkanımın olmaması durumu zora soktu. Evde tek başımaydım ve bir TUS arkadaşım ya da çevremde TUS’a hazırlanan kimse yoktu. TUS OFFICE bana bu konuda bu süreçte inanılmaz destek oldu. Günlük öğrenme işlerimin raporunu vermem, haftalık görüşmelerimizde TUS’a yönelik bilgi paylaşımı kesinlikle yalnız hissettirmedi ve yeni haftaya daha enerjik, daha güvenli ve inançla devam etmemi sağladı.

Her gün 10 hatta 11 saatlik (Son ay döneminde 12- 13 saatlik) öğrenme işi çıkarıyordum. Bu elbette zor bir işti. Enerjimin tükendiği zamanlar, programın sarktığı yetişemediğim zamanlar elbette oldu. Ancak TUS OFFİCE ‘in “Mutlaka bir yolu vardır! “ felsefesi ve her seferinde hiç vazgeçmeden re-organize olma fikri beni ayakta tuttu.

▶ Ayrıca o meşhur soruyu yöneltmek istiyoruz: “Dönem içinde kaç tekrarınız oldu? Hangi kaynakları kullandınız?” Ayrıca öğrenme etkinliği mi, tekrar skoru mu sizce daha önemli?

▶ Dönem içinde 1 klinik, 2 temel tekrar yaptım. Yükleme aşaması dediğimiz ilk tekrar döneminde TUS OFFICE ‘in bana önerisi ‘öğrenmeyi ertelememem’ ve  ‘karşılaştığım bilgiyi içselleştirmem’ yönündeydi. Çünkü yükleme aşaması bizim için çok önemliydi. Son tekrar dönemi dediğimiz hızlı tekrar dönemi için sağlam temellerin atılması gerekiyordu.

Temel dersler için fasikül tekrarı yapıyor ardından TTSler ile çıkmış soru deneyimi yaşıyor üzerine 20 ders denemesiyle de öğrenme etkinliğimi değerlendirmiş oluyor ve yanlışlarımdan yeni şeyler öğrenmenin peşine düşüyordum. Klinik dersler için ise TTS’den öğrenme tatmini yaşıyor üzerine 20 ders denemesiyle eksiklerimi tamamlıyordum. Ve dahiliye için ekstra soru bankası çözümünün kesinlikle faydası olduğuna inanıyorum. Haftalık görüşmelerimizde de sorular tartışıyor yeni bakış açısı kazanıyor ve kafama takılan noktalara çözüm buluyorduk.

TUS OFFICE ‘in bana önerdiği şekilde bilgiyi öğrenmeden geçmiyor, bilgiyi içselleştiriyordum. Israrcı kelime yaşanmışlığı gereken yerlerde kelime yaşanmışlığı uygulamaya çalışıyordum.

Tekrar skorumdan da anlaşılacağı üzere kesinlikle tekrar skorundan daha önemli olan şey etkin öğrenme olduğunu rahatça söyleyebilirim.

Kullandığım kaynaklar: Temel dersler için Tusdata fasikülleri, TTS, klinik derslerde dahiliye için Tusdata fasikülleri, TTS, klinik soru bankası diğer klinik branşlarda ise TTS ve tüm dersler için 20 dershane denemesi idi.

▶ Başarınızın en önemli unsurlarını özetleyebilir misiniz?

▶ Bence başarı için en önemli unsur istikrarlı çalışmak, asla vazgeçmemek, her zaman bir yolu vardır düşüncesine inanmak… Ve tabi ki çıkmış soru farkındalığının ve denemelerin çok önemli olduğunu düşünüyorum.

▶ Hangi branşı tercih ettiniz?

▶ Ben fizik tedavi ve rehabilitasyon branşını seçtim.

▶ Başarınızdan ötürü tekrar sizi kutluyor, sorularımızı içtenlikle yanıtladığınız için teşekkür ediyoruz.

▶ Ben size bu süreçte yanımda olduğunuz için çok çok teşekkür ederim.

kmk® | web tasarım programları ile hazırlanmıştır.